dilluns, 2 de febrer de 2009

Nota de Premsa de l'Associació

L’AAVV CASC ANTIC I VOLTANTS, desprès d’assistir a les dues sessions dels Tallers Participatius per crear el Pacte per la mobilitat a la Part Alta, valora positivament la iniciativa de l’Ajuntament d’obrir les portes a la participació dels mateixos veïns i comerciants per detectar les problemàtiques de mobilitat i trobar i proposar possibles solucions a aquestes.

De totes maneres, creiem que l’Ajuntament, amb els tècnics i les eines privilegiades amb les que compte, ens hauria d’haver presentat un projecte base sobre el que treballar i no donar als veïns la responsabilitat de buscar solucions a fets que ja haurien d’estar contemplats per el mateix Ajuntament. Amb quatre hores no es pot pretendre fer la feina que ja hauria d’estar feta en la legislatura vigent. També pensem que, encara que el Pla no estigui realitzat, hi ha mesures que l’Ajuntament ja hauria de prendre de forma immediata, com la presencia continuada d’agents de mobilitat que facin complir les normes de circulació actuals a la Part Alta. Creiem que degut a la complexitat i a la importància que té per el Barri un pla d’aquestes característiques, l’Ajuntament s’hauria de replantejar l’estructura d’aquestes sessions i donar mes temps per al debat i cerca de solucions dels problemes detectats.

Recordem que fins ara cap equip de govern s’ha decidit a posar fil a l’agulla a un projecte de peatonalització d’aquestes característiques i ara els veïns, en dos dies i un total de quatre hores, no podem trobar la pedra filosofal a tots els problemes i inconvenients que pot comportar aquest projecte. També volem fer veure, que segons l’AAVV Casc Antic i Voltants, encara hi ha moltes coses mes importants per el barri i que encara no tenen un final concret, com per exemple: -que es decidirà fer amb el Pàrquing Jaume I, -la posada en marxa del pla integral de la part alta, l’arranjament de carrers en mal estat,- la policia de barri, -la falta d’un centre cívic digne i adequat a les necessitats dels veïns, -més atenció i serveis per a la gent gran, -la recollida de la brossa, -adequar les places actuals amb mes arbres i bancs per als veïns, etc.

Fent referència al Pla Integral de la Part Alta, creiem que les obres previstes, no guarden relació amb les prioritats que demanden els veïns. Com a exemple podem posar les partides destinades a: -Creació d’un sistema WiFi per tota la part alta, -creació sistema mp3 wifi per a les visites autoguiades, -substitució enllumenat públic per bombetes de baix consum, -senyalització de monuments, ruta i edificis històrics.... entre altres. Son partides que no guarden relació amb les urgències reals que hauria de cobrir un Pla Integral d’ajut als barris.

Així doncs, demanem una comunicació mes directa entre l’Ajuntament i les Associacions de veïns, per poder donar prioritats als projectes iniciats i treballar colze a colze per que el nostre barri pugui aconseguir tots els serveis i necessitats que demanda.

Tarragona 30 gener de 2009 La junta AAVV Casc Antic i voltants